Sponsors

Verslag Eerste Elftal: SK Steenbrugge - VV Koekelare

K. SK Steenbrugge 1

0 - 3

VV Koekelare

Competitie

3B

Datum

25 februari 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

VV KOEKELARE: Lambrecht, Deceuninck, Desrousseaux, Vancompernolle (66’ Labens), De Vos, Bilcke, Bodian, Lapoutre, D’Hoore (85’ Devogelaere), Vandewaetere, Aidara (60’ Bataille).

DOELPUNTEN: 40’ Desrousseaux 0-1, 66’ D’Hoore 0-2, 88’ Devogelaere 0-3

GEEL : Bataille

ZONDAG 04 MAART OM 15.00u : VV KOEKELARE-SK SNAASKERKE

 

VV heeft zijn revanche, ivm de totaal onterechte nederlaag in de heenmatch, op zak. De rood-zwarten gingen met 0-3 zegevieren in Steenbrugge en lieten alzo één van de meest aansprekende overwinningen van het weekend optekenen. De gasten kwamen aanvankelijk wel het best uit de startblokken in deze zenuwachtige match en lieten ook de eerste dreiging optekenen langs Ruysschaert en Tshiteya. Maar VV groeide in de partij en de thuisdoelman slaagde er nog nipt in een poging van Vandewaetere in hoekschop te verwerken. Maar even later was het toch bingo en op een knappe voorzet van Aidara prikte de mee opgerukte (wat al veel wil zeggen) centrale verdediger Desrousseaux de 0-1 op het bord. Op assist van Bilcke miste Bodian zelfs toen al de kans op de 0-2. Na pauze lag de druk dus bij Steenbrugge dat vorige week nog aankondigde op dat eindrondeticket te mikken. Eerste dreiging alweer van de gastheren langs Koita. Maar de thuisploeg slaagde er niet in de alweer perfecte Koekelaarse organisatie te ontmantelen en D’Hoore knalde (toen nog) een assist van Bodian pal op de doelman. Nadat Tshiteya nog eens had gedreigd viel dan even later toch die bevrijdende tweede goal langs D’Hoore op knappe assist van Bataille.
Steenbrugge zette nog alles op alles. Goalie Lambrecht moest wel een poging van Marmenout pareren maar op snelle counters het meeste gevaar van VV. De zopas 18 jaar geworden Devogelaere tikte zijn eerste goal met de fanions tegen de netten alweer op assist van Bataille én ... match gespeeld. Echt alweer een knappe collectieve verrichting en chapeau aan alle spelers die tussen de lijnen kwamen. De drive zat er duidelijk weer in en deze keer werd die gecomplementeert met efficiëntie.

VV zit in een zeer positieve flow. Immers vijfde op rij zonder nederlaag. Dat is lang geleden zeg. Jammer genoeg – door die twee onterechte gelijke spelen in Moerkerke en thuis tegen Ichtegem waarin tot driemaal toe telkens het kader ons grootste obstakel was – “slechts” een 9 op 15 daar waar het zeker een 13 op 15 had moeten zijn. Of zelfs nog eentje meer want ook tegen Nieuwpoort zat er meer in. VV rukt nu meteen op naar een met onze jongste tegenstander gedeelde 6 de rang. En, de kloof met nummer 5 De Haan werd herleid tot 4 punten. Bij verlies had dit competitiejaar er zo goed al opgezeten want nu al zeker van het behoud. Maar wij wonnen én .. hebben een doel voor ogen om er verder voluit tegenaan te gaan want komen in aanmerking voor die rang vijf en dat einderonde ticket.

Ons voordeel ... niets moet ... maar alles mag en wanneer kans daar op .... komaan hé zeg ... gewoon proberen mee te pakken. Zou een mooie bekroning zijn voor dit globaal bekeken tot heden knap seizoen ondanks die enorme blessurelast (weken van tot 7 kernspelers die niet inzetbaar waren !!!) waarmede we kegen en nog krijgen af te rekenen. Er schuilt dus inhoud en toekomst in deze zeer gehechte groep. Aan die groep nu om er collectief proberen de (verdiende) kroon op te zetten ! Er vast beraden naar toeleven en zien die flow zolang mogelijk door te trekken als dat – ons zo kenmerkend, collectief geheel dat we vormen. Te beginnen zondag de de (semi) derby tegen Snaaskerke. Team dat we zeker niet mogen onderschatten. Dat mochten we in de heenmatch ervaren.

Die wonnen we met 0-1 én ... dus zal onze gast zeker belust liggen op revanche. Ook nog geen behoudszekerheid ... dus elk puntje dat ze kunnen pakken zullen ze ook proberen te pakken ! En... ga maar eens hun jongste uitslagen na ... ze deden het bijna evengoed als wij. Dus ook onze tegenstander is aan het groeien en – uit traditie – er op belust zijn om in Koekelare te komen zegevieren. Een verwittigd man is er twee waard ! Vanaf het eerste fluitsignaal bij de pinken zijn en elk versierd kansje zien te verzilveren. Succes toegewenst aan iedereen en als team er voor knokken tot we er bij vallen ....

VV WIL VOORUIT EN ZO HOOG MOGELIJK DIT ECHT MEEVALLEND SEIZOEN AFSLUITEN ! JULLIE VERDIENEN HET !!!!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!